bМТ- Бургас Медия Тренд

Полицията залови петима пияни и дрогирани шофьори през уикенда в Бургаско

  09.10.2023 09:51
Полицията залови петима пияни и дрогирани шофьори през уикенда в Бургаско

Само за двата почивни дни полицията в Бургаско залови петима души да управляват автомобили под влиянието на наркотици или алкохол. Техните превозни средства са иззети. 

Три от случаите са констатирани в събота. Около 03.40 ч. в близост до спирката срещу УМБАЛ – Бургас служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил "Опел Корса", с бургаска регистрация, управляван от 56-годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.36 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

В ранния следобед същия ден  в района до х-л "Жасмин" в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка "Ситроен С 3", с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен украински гражданин с разрешение за пребиваване в Несебър, като установили, че същият шофира след употреба на наркотично вещество – канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Около 17.00 ч. също в събота на входа на бензиностанция "Ромпетрол" на улица "Крайезерна" в Бургас, служители от Второ Районно управление  спрели за проверка "Опел Вектра", с бургаска регистрация, управляван от 38-годишен бургазлия, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 1.48 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.


В неделния ден около 16.50 ч. в с. Равнец, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка "Опел Вектра", с бургаска регистрация, управляван от 37-годишен мъж от същото село, който се оказал ,че е неправоспособен , непритежаващ шофьорска книжка. Установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.16 промила. Работата по случая продължава.


Около 22.40 ч. на улица "Хан Крум", пред хотел "Котва" в Слънчев бряг, служители от Районно управление - Несебър  спрели за проверка лек автомобил "Ауди Q 7", с русенска регистрация, управляван от 38-годишен молдовски гражданин, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,72 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати