bМТ- Бургас Медия Тренд

Засаждат нова гора в „Меден рудник“, включете се и вие

  07.11.2023 10:05
Засаждат нова гора в „Меден рудник“, включете се и вие

Община Бургас организира инициатива по засаждането на дръвчета в ж.к. „Меден рудник“.

Мястото се намира на ул. „Кооператор“, до блок № 91. Точните координати на терена са следните: https://maps.app.goo.gl/7oft5vdcYuwfWczT9.

Инициативата в дългосрочен план ще има пряко отражение върху подобряване средата за живеене, ще допринесе за увеличаване на местата за отдих, подобряване на качеството на атмосферния въздух и намаляване на отрицателните последици от климатичните промени.

Всеки, който желае да се включи в залесяването на терена, може да заповяда на място на 18.11.2023 г, събота, като е закупил със свои средства дръвче. Предпочитани видове за засаждане в градска среда са: обикновен кестен, обикновен летен дъб, космат дъб, благун, цер, червен дъб, липа с размери над 180 см.

Общинската администрация ще съдейства на всеки, който пожелае да се включи в инициативата. На всяко засадено дърво ще бъде поставена табелка с информация.

Дейностите се реализират по проект „РегиониЗаКлимат“ (R4C) № 101093873, финансиран по програма Хоризонт Европа 2021-2027 и имат за цел изграждане на социална, икономическа и екологична устойчивост към екстремни климатични явления. Въз основа на тясно сътрудничество, партньорите в проект РегиониЗАКлимат се ангажират да се справят със съществуващи и предстоящи предизвикателства, предизвикани от климатичните промени и да изградят по-устойчива европейска общност чрез прилагане на иновативни социално ангажирани и движени от гражданското общество подходи. Повече информация за проекта: https://regions4climate.eu/

За да заявите своя интерес и за повече информация може да се обръщате на e-mail: [email protected] и [email protected]


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати