bМТ- Бургас Медия Тренд

Вижте как грейна коледната елха на Бургас - най-впечатляващата в България (ВИДЕО)

  06.12.2023 18:40
Вижте как грейна коледната елха на Бургас -  най-впечатляващата в България (ВИДЕО)

Светлините на коледното дърво в Бургас бе запалено по традиция на празника на морския град Никулден. Днес грейнаха и лампичките от празничната украса по улиците на града. Символично бяха включени от кмета Димитър Николов, композиторът Стефан Диомов и златното момиче Стефани Кирякова. 

Бургас е с най-впечатляващата елха в България. Стилизираното дърво е високо 18 метра. То ще е окичено с 9000 лампички, които ще светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно и по този начин елхата ще сменя своето излъчване непрекъснато.

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти. С помощта на автоматичното управление на всяка от лампичките елхата ще се превръща в светещ екран, върху който ще оживяват различни картини. Подобна арт коледна инсталация се прави за първи път в България, обясняват авторите на проекта.

Освен новата визия на елхата, тази година по-различна ще бъде коледната украса по главните улици и пешеходните зони на Бургас. Стълбовете по ул. „Александровска“ ще бъдат окичени със светещи венци. Гирляндите ще светят в различни нюанси на бялото, а Компасът ще бъде огряван от разноцветни лампички.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати