bМТ- Бургас Медия Тренд

Деца от Бургас хвърляха камъни по препълнен автобус на градския транспорт (СНИМКИ)

  15.12.2023 11:30
Деца от Бургас хвърляха камъни по препълнен автобус на градския транспорт (СНИМКИ)

Три момчета от Бургас на възраст 13-14 г. хвърляха камъни по автобус от градския транспорт по особено опасен начин.

Инцидентът е станал в сряда, около 17.30 ч., когато автобусът по линия Б11, движещ се от ж.к “Изгрев“ в посока ж.к „Меден Рудник“, навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Иван Богоров“. Челно пред автобуса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Същото било придружавано от още две момченца, които след деянието си, избягали. 

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобус. 

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на „Бургасбус“, който ги отвозил по очаквания маршрут. По данни на ръководството на общинския превозвач  стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв., само предното ветроупорно стъкло струва 7 300 лв., а 1 300 лв. е себестойността на дясното странично стъкло.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати