bМТ- Бургас Медия Тренд

Фалстарт на делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас

  18.12.2023 15:29
Фалстарт на делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас

Отложиха делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас Цветан Мирчев. Причината е, че адвокатът му представи пред съда болничен, а без присъствието на обвиняемия не може да започне заседанието.

Цветан Мирчев е с повдигнато обвинение от прокуратурата за длъжностно престъпление. Има доказателства, че е причинил на управляваното от него дружество вредоносни последици в размер на 97 421 лева.

„Отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на ВиК се иска с оглед на това, че докато заема отговорно служебно положение, може да повлияе на събирането на доказателства, като разпит на служители в дружеството и събиране на документи. Една част от свидетелите, които са служители на дружеството, бяха с прекратени трудовите правоотношения с дружеството, дали по тази причина или не, но така или иначе така възниква едно съмнение, че е възможно по този начин да се повлияе на останалите служители, които тепърва предстои да бъдат разпитвани“, обясни прокурор Мирослав Илиев от Окръжна прокуратура – Бургас.

Адвокат Петър Димитров, който представлява обвиняемия бе лаконичен пред журналистите. Единствено заяви, че клиентът му не е ощетил дружеството.  

А след отлагането на делото за догодина, Цветан Мирчев остава директор на ВиК-Бургас, макара и обвиняем.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати