bМТ- Бургас Медия Тренд

Запалиха бръснарския салон в Бургас срещу 150 лв.

  05.01.2024 09:11
Запалиха бръснарския салон в Бургас срещу 150 лв.

 

В новогодишната нощ салонът избухва в пламъци.

„Установени са две лица, които чупят стъклото на фризьорския салон. Вътре изливат туба с дизелово гориво и палят“, каза Кирил Кирязов, началник „Криминална полиция“ в ОД на МВР-Бургас.

След задържането на двамата извършители, единият от които е непълнолетен, полицията установява и поръчителя на палежа.

„Той ги е мотивирал като им е дал определена парична сума – 150 лв. е получил непълнолетния, с другия извършител са приятели от дълги години и той е решил да му помогне“, каза още Кирязов. 

Салонът се намира на партерния етаж на жилищен комплекс. Съседите са притеснени.

„Това е изключително опасно. Можеше да пострадат и горните апартаменти. Гледката е много неприятна, всичко е разрушено. Хората остават без работа. Жалко е.", каза Светлана, която живее в комплекса. 

Според собственика на бръснарнциата, това е втори палеж срещу негов обект. Казва, че познава поръчителя, но не е имал конфликт с него. 

"Мотивите са лични от страна на поръчителя към пострадалия, те са били приятели, имали са личен конфликт“, обясниха пък от полицията. 

Към момента с повдигнато обвинение е само един от извършителите - 22-годишният Иван Иванов.

„Установено е, че настоящото деяние, лицето е извършило в изпитателния срок, при условията на условно осъждане. Предходните му осъждания са за държане на наркотици, за което законодателят предвижда наказание от 1 до 8 г. лишаване от свобода“, разясни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас:

Събират се още доказателства, след което да бъдат повдигнати обвинения и на другия извършител, както и поръчителя на палежа.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати