bМТ- Бургас Медия Тренд

Полицията откри много марихуана и метамфетамини в дома на бургазлия

  19.01.2024 11:40
Полицията откри много марихуана и метамфетамини в дома на бургазлия

Над половин килограм марихуана и над 30 гр. метамфетамин са намерени и иззети след спецакция на полицията в Бургас.  Вчера органите на реда са проверили апартамента на 43-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия в ж.к. „Зорница“.

При извършен личен обиск на мъжа са намерени и иззети четири полиетиленови плика, съдържащи марихуана, а в стая в жилището са открити още наркотици - над 0.500 гр. марихуана и метамфетамин с тегло над 30 грама. Намерени и иззети са две електронни везни, както и сумата от 14 900 лева.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, обиски, разпознаване, разпити пред съдия и др.. Назначени са ДНК, физико-химична и дактилоскопна експертизи.

С прокурорско постановление 43-годишният бургазлия е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК, като предстои да бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои и изготвяне на искане до Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати