bМТ- Бургас Медия Тренд

Шокиращи подробности за убийството на бургаската учителка Радка Гешева

  22.01.2024 11:40
Шокиращи подробности за убийството на бургаската учителка Радка Гешева

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на 24-годишния Георги Генджов, който по особено жесток начин уби майка си. Денс от полицията и прокуратурата дадоха брифинг по случая и определиха убийството на учителката Радка Гешева като връх на жестокостта. Изключително хладнокръвно и целенасочено, без капка съжаление за случилото се.

Над 40 са порезните рани по жертвата. Дори при аутопсията е било трудно да се установи точната им бройка.

„Това е един, наистина, нечовешки акт. След като използвания от извършителя нож, с който е искал да прережи гърлото на жертвата се е счупил, той е прибегнал към ползването на втори, с който е нанесъл няколко десетки наранявания на майка си, в областта на гърба, на бъбреците, на краката. Ако мога дословна да цитирам казаното от него в хода на разпита му: „Унищожих й бъбрека“. Ние като хора с немалък опит вече в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства. Но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта. Това, което мога да ви кажа и за мен е покъртително, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се. Напротив, заявява, че е искал да приключи майка си", допълни Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.

Георги Генджов е направи пълни самопризнания за извършеното деяние. Инцидентът става в квартирата на задържания. Вчера той се обадил на майка си, за да се оплаче, че не се чувства добре и тя е отишла в дома му.

"Има данни, че извършителят употребява наркотици и неговата майка е била силно притеснена от този факт. Независимо, че е пълнолетен. И най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и това ужасно деяние", заяви старши комисар Емил Павлов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Разследващите уточниха, че той 7 пъти е лежал в психиатричната клиника в Бургас след сигнали на неговите родители, че има проблеми. Все още се чака и психиатричната експертиза на Георги Генджов - дали от дългогодишната употреба на наркотици е получил увреждания, дали е вменяем и каква наказателна отговорност може да носи. Утре прокуратурата ще поиска и постоянна мярка "задържане под стража“.

А с учениците и педагогическия персонал на Руската гимназия, където до последно Радка Гешева е била преподавател по български език и литература, работят психолози от Националната мобилна група за психологическа подкрепа.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати