bМТ- Бургас Медия Тренд

МВР – Бургас за пръв път с отчет пред общинските съветници: Вижте къде е най-висока престъпността

  30.01.2024 10:51
МВР – Бургас за пръв път с отчет пред общинските съветници: Вижте къде е най-висока престъпността

За първи път ОД на МВР-Бургас, заедно с пожарната направиха отчет за дейността си пред Общинския съвет в морския град. Много от по-старите съветници не помнят друг път това да се е случвало и благодариха за първата крачка към сътрудничество между двете институции.

От полицията съобщиха, че регистрираните престъпления за изминалата 2023 г. са общо 2 397. Отчита се увеличение със 7%, но и разкриваемостта е нараснала.

Най-много са престъпленията против собствеността, следвани от тези свързани с наркотици и управление на автомобил под влиянието на алкохол. Ето и данните къде в Бургас е най-висока престъпността:

1РУП – 746 престъпления (най-много в централна градска част)

2РУП – 651 престъпления (най- много в ж.к. „Славейков“)

5РУП – 565 престъпления (най-много в ж.к. „Изгрев“)

4РУП – 435 престъпление (най много в ж.к. „Меден рудник“)

„Независимо от добрата разкриваемост, която имаме, приоритет тази година ни е недопускането на толкова на брой престъпления, особено тези срещу собствеността. Важно е да има голяма превенция точно срещу кражби, измами и грабежи, които дразнят много хората“, каза директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов.

Над 300 са спрените от движение автомобили заради липса на шумозаглушители. Над 400 са протоколите с предупреждение към родителите, за това че техните деца са уловени да пушат край училищата.

Директорът на бургаската полиция съобщи и че само за вчерашния 3 са досъдебните производства за домашно насилие, като и тримата извършители са задържани.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати