bМТ- Бургас Медия Тренд

Нов вид измама: Двама мъже ограбиха доверчив пенсионер в Морската градина на Бургас

  01.02.2024 09:40
Нов вид измама: Двама мъже ограбиха доверчив пенсионер в Морската градина на Бургас

Възрастен човек от Бургас стана жертва на нов вид измама. Случаят е от края на миналата седмица, когато по обед в Морската градина 86-годишен бургазлия е заговорен от непознат мъж, представил се за сърбин.

След проведен разговор между двамата, непознатият поискал от пенсионера 100 левови български банкноти, под претекст, за да покаже на негов приятел, който бил израелец, как изглеждат.

Доверчиво, бургазлията подал плик с банкноти, непознатият ги показал на друг възрастен мъж, намиращ се в близост, след което върнал плика на собственика му.

Разделяйки се, бургазлията прегледал паричната сума и констатирал, че липсват 150 лв. Обадил се в полицията, като в резултат на бързите действия на служителите от Първо Районно управление - Бургас е установен и задържан извършителя на деянието – това е 30-годишен мъж от София.

Същият направил пълни самопризнания и обяснил, че втория мъж бил 78 годишния му баща - македонски гражданин. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати