bМТ- Бургас Медия Тренд

Защо Владо ще измине 180-километров маршрут през Странджа за 4 дни?

  19.02.2024 10:47
Защо Владо ще измине 180-километров маршрут през Странджа за 4 дни?

Владимир Димитров е председател на сдружение „Зелена Странджа“, лесовъд, лицензиран планински водач. От години той се старае да популяризира Югоизточна България като интересна дестинация за еко туризъм. Води групи по старите и създава нови маршрути за пешеходна или велосипедна разходка из красивата Странджа планина.

В 6 часа тази сутрин Владимир Димитров потегли от Елхово към Ахтопол по „Тур Странджа“. Целта му е да премине сам по създадения от него 180-километров маршрут през цялата планина за 4 дни. И то в един труден сезон, когато температурите са още доста ниски. Нека му пожелаем успех и да стигне жив и здрав до Ахтопол в четвъртък!

* Какво е "Тур Странджа"?

Това е многодневен маршрут, който пресича цялата територия на Странджа от запад на изток - от град Елхово до град Ахтопол. Общата му дължина е 180 км. и се изминава пеша или с колело, съответно за 9-10 или за 3-4 дни. Създаден е от "Зелена Странджа" и Владимир Димитров. 

Целта на тура е да осигури възможност на повече хора да опознаят планината по един приятен и безопасен начин, да се създаде постоянен поток от свободно организирани туристи, който да стимулира развитието на туристическата инфраструктура в района, а също и да създаде допълнителен поминък за местните жители. 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати