bМТ- Бургас Медия Тренд

Жълт код за валежи в пет общини в Бургаско

  04.03.2024 16:35
Жълт код за валежи в пет общини в Бургаско

Жълт код за значителни валежи за утре /вторник/е обявен за пет общини в Бургаско. Това са Царево, Средец, Малко Търново, Приморско и Созопол. 

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология в тези райони се очаква количество валеж от 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж до 30 mm за 6 часа. 

Жълт код  е обявен и за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали, Ямбол и Стара Загора. 

До 30-40 литра на квадратен метър дъжд ще паднат в Рило-Родопската област и от двете страни на Централна Стара планина. В най-южната планинска част на Родопите количествата е възможно да достигнат 50 литра на квадратен метър.

През деня ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в София - около 10.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около 0. 

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. След обяд главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати