bМТ- Бургас Медия Тренд

След нападението от роми в Бургас: Затягат мерките срещу незаконните катуни

  12.03.2024 14:50
След нападението от роми в Бургас: Затягат мерките срещу незаконните катуни

След като роми, устроили се в бивак край товарната гара в Бургас, нападнаха двама въже, които работят в района, полицията и общината затягат мерките срещу незаконните катуни в Северната промишлена зона.

След среща между директорът на ОД на МВР ст. комисар Калоян Калоянов и кметът на Бургас Димитър Николов става ясно, че ще се връчват предупредителни протоколи и разпореждания на собственици на занемарени сгради за обезопасяване на частните имоти на територията на Северна промишлена зона

Зачестили са сигналите за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които въпреки многократните акции по разтурването на импровизираните им жилища, разположени във въпросната промишлена зона, отново ги построяват, привличайки и още свои съграждани.

Планирани са нови инициативи по разчистване на постройките, около които вследствие на изхвърлящите се отпадъци, са се образували и нерегламентирани сметища. Предвидено е в предприетите инициативи да се включат и частните собственици, притежаващи голям процент от имотите в Северна промишлена зона.

Взето е решение проверките на терен да са ежедневни, като в тях да се включат съвместни екипи от служители на полицията и общината. И от двете институции призовават гражданите в случай, че забележат организиране на нови импровизирани постройки, без значение дали са в близост до Северна промишлена зона, да съобщят своевременно с цел предприемане на спешни мерки по неутрализиране на самонастанилите се лица и извеждането им извън Бургас.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че двамата души нападнали и били баща и син на 6-ти март вече са с повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда. Пострадалите са удряни с дъска, маркуч и тръба по телата, което довело до счупено ребро на по-възрастния от тях и разкъсване на връзки на лява лакътна става на по-младия.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати