bМТ- Бургас Медия Тренд

„Автомобилна администрация” няма да изпитва по кормуване в Бургас заради ефективна стачка

  27.03.2024 10:10
„Автомобилна администрация” няма да изпитва по кормуване в Бургас заради ефективна стачка

От 27 март работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, членове на КТ „Подкрепа“, от Областните отдели на ИА „АА“ в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен преминават към ефективни стачни действия.

По наша инфромрация в Бургас днес няма да има изпити по кормуване заради недоволството. Изпитите по теория обаче остават. 

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; Спазване на сключения КТД, съобщават от КТ “Подкрепа”.

Назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; Осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; Подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване.

Протестиращите ще извършват дейности в намален обем, съгласно Арбитражното решение.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати