bМТ- Бургас Медия Тренд

Наближава първото издание на Летния Никулден в Бургас, общината отправя покана към бизнеса да участва в празника

  27.03.2024 13:13
Наближава първото издание на Летния Никулден в Бургас, общината отправя покана към бизнеса да участва в празника

На 9 май Община Бургас ще реализира първото издание на Летен Никулден. На този ден православната църква отбелязва пренасянето на мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец в италианския град Бари. Народът нарича този празник Летен Никулден или Летни св. Николай.

Зимният Никулден на 06.12. - празник за Бургас е изключително обичан и почитан празник от бургазлии, като за хиляди от тях е и личен, но няма нещо по-хубаво от възможността да отдадем почит към светеца и в навечерието на очакваното, любимо и желано бургаско лято!
Локацията е добре познатата от 6 декември – площад „Тройката“, забавлението е гарантирано и, разбира се, не може да празнуваме летния Никулден без риба! 

Традиционният рибен курбан ще е познат акцент на специален пункт на пл. „Тройката“, но през целия празничен ден  всеки  би желал да избира от богато рибно меню, като в него задължително е включена пържена цаца и ……. бира.

Събитието, макар и първо по рода си, ще е изключително бургаско и емблематично, поради което искаме да поканим представителите на местния бизнес да вземат активно участие в създаването на кулинарната емоция на празника, предлагайки в този ден, рибно меню в обособената зона на пл. „Тройката”. 

Заявка за участие и необходимите документи може да  се подадат до 08.04.2024 г. в Център за административно обслужване „Приморие“.
Призоваваме местния бизнес да бъде активен и да се включи в първото издание на Летен Никулден, като по този начин сложим силен бургаски старт на летния туристически сезон.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати