bМТ- Бургас Медия Тренд

Отново евакуация в Карнобат заради съмнения за опасни газове, шестима са откарани с линейка (ОБНОВЕНА)

  09.04.2024 09:50
Отново евакуация в Карнобат заради съмнения за опасни газове, шестима са откарани с линейка (ОБНОВЕНА)

Отново сигнали за изтичане на опасен газ в Карнобат. След като в края на миналата седмица бяха установени завишени показатели на циановодород, днес отново се стигна до евакуация в Северната промишлена зона.

Токсичните миризми са усетени отново от работници в кабелния завод. Първият сигнал е малко след 22:00 ч. Тази сутрин служителите са подали втори сигнал. Има обгазени.

"От 07:00 ч. сутринта са шест човека с оплаквания за дразнене в гърлото, кашлица. И шестимата са се обърнали към Спешна помощ. Отведени са във филиала в Карнобат. Овладяно е тяхното състояние, не са за болнично лечение и са добре", каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Всички компетентни институции са н място – Областният управител, общината, МВР, пожарната, РЗИ, РИОСВ и инспекцията по труда направиха няколко огледа и замервания. Към обяд не са установени превишения на стойностите на въздуха.

„Към момента не може да се установи категорично източникът на замърсяване. Първоначалните съмнения, които имахме за мястото, което е отцепени повече от 48 часа, към момента не се потвърждава“, каза областният управител на Бургас.

Продължават проучванията и вземането на проби от канализацията на Северната промишлена зона в Карнобат. Свикан е кризисен щаб.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати