bМТ- Бургас Медия Тренд

За 15 минути: Двама нагазиха с превозните си средства на плаж край Черноморец (СНИМКИ)

  16.04.2024 09:43
За 15 минути: Двама нагазиха с превозните си средства на плаж край Черноморец (СНИМКИ)

Докато институциите отчитаха резултатите от направените проверки в края на миналата седмица и през уикенда на нерегламентирани кемпери и каравани в залива '"Вромос" край Черноморец, се натъкнаха на други сериозни нарушения – превозни средства, които минават директно по плажната ивица.

Джип, теглещ лодка, премина през плажната ивица, за да стигне до водата.

„Той се опита да вкара лодка във водата, абсолютно неправомерно, минавайки през морския плаж, така че въпросният водач беше установен. Същият ще бъде призован в районното управление, където ще му бъде съставен акт“, обясни гл. инспектор Николай Ангелов, началник на РУ-Созопол.

15 минути по-късно, отново на плажа, се появи трактор, който също теглеше лодка и премина през почти цялата плажна ивица.

„С трактора ще я пусна на водата, няма къде другаде. Точно за това, не знам, дали може или не можем, ама тука минават непрекъснато коли и каравани и всичко минава от тук, понеже пътят е много развален, просто не може да се движи по пътя и за това минават по плажа“, каза шофьорът на трактора. 

Това е редовна практика, признава мъжа. А редица са другите нарушения, които открили проверяващите след инспекциите в незаконните къмпинги.

„Има паркирани каравани и кемпери върху плажна ивица, върху дюни, върху държавен горски фонд и в земеделски земи, без необходимите за това документи. Три сондажа за вода, един от които в плажна ивица. Беззаконието води след себе си до друго беззаконие, което вече води и до опасност за човешкия живот“, заяви Пламен Янев, областен управител на Бургас. 

„В действителност много от тях доброволно преместиха караваните и въобще ги изнесоха от горите и от морския плаж. В момента са останали малко над 50“, допълни началникът на РУ-Созопол. 

На тях днес също ще се връчат предписания. Обитателите на една от караваните, минути преди проверката, опитаха да напуснат с автомобил, но служителите на полицията ги пресрещнаха по пътя, за да има връчат предписанията.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати