bМТ- Бургас Медия Тренд

За три дни: Заловиха шестима пияни и дрогирани шофьори в Бургаско

  22.04.2024 09:28
За три дни: Заловиха шестима пияни и дрогирани шофьори в Бургаско


Полицията в Бургаско залови шестима пияни или дрогирани шофьори на пътя около почивните дни. В един от случаите водачът с положителна проба за наркотици е участник в ПТП с материални щети, а при друг в самостоятелна катастрофа с пострадали.  

При проверките в петък са заловени двама шофьори. Единият случай е от с. Ясна поляна. Полицаите спрели за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, управляван от 42-годишен софиянец, като установили, че същият шофира след употреба на амфетамин. Водачът отказал да даде кръв и урина за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Установено е, че софиянецът е с условна присъда и на същия е повдигнато обвинение, като му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.


При другия случай, който е от бургаския ж.к. "Меден рудник", е спрян за проверка лек автомобил, с търговишка регистрация, управляван от 31-годишен мъж от Търговище, като е установено, че той шофирал след употребата на бензодиазепини. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

В събота на бургаската улица "Струга" служители от сектор "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил, с бургаска регистрация. Установено е, че водачът е 41-годишен беларуски гражданин, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

Малко по-късно, в същия район, полицаите забелязали пътен инцидент в кръгово кръстовище "Трапезица" с материални щети, при който водачите имали спор за вината – в ПТП участвали 30-годишен бргазлия и 24-годишен мъж от Септември. Двамата водачи са тествани за употреба на наркотици или упойващи вещества, като пробата на втория водач била положителна за употреба на бензодиазепини. 24-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, а лекия му автомобил е иззет по надлежния ред.


В последния почивен ден в с. Варвара служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от селото, като установили, че същият шофира след употреба на наркотични вещества - амфетамин и канабис. Водачът отказва да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.


Около 18:00 ч. в неделя по пътя Подвис – Есен, общ. Сунгурларе, при остър ляв завой без надлъжен наклон, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътя, лек автомобил, с благоевградска регистрация, управляван от 36-годишен мъж от с. Подвис.

От ПТП-то пострадала майката на водача – 72-годишна жена от с. Подвис, която с фрактура на носа, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас. Водачът е тестван за употреба на алкохол, наркотици или упойващи вещества, като втората проба е била положителна за бензодиазепини. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила иззет. По случая е образувано бързо производство.

 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати