bМТ- Бургас Медия Тренд

Ето как може да изглежда ГКПП Малко Търново след ремонта

  03.06.2024 17:10
Ето как може да изглежда ГКПП Малко Търново след ремонта

Ключова среща между България и Турция за разширяването на граничния пункт край Малко Търново. Премиерът Димитър Главчев се срещне с посланика на южната ни съседка и стана ясно, че проектът за нов граничен пункт е готов. Ремонтите ще се извършват паралелно и в българска и турска страна, за да не се пречи на движението.

В момента на границата край Малко Търново работи само едно гише, което обработва документите на пътуващите. Почти всеки уикенд опашките от автомобили и автобуси са километрични.



Основен ремонт на граничния пункт не е правен още от самото му построяване.

„На 18-ти май 1970 г. за първи път е пусната като граница. Тази сграда, която вече е изиграла своята роля да се събори, за да могат да се отворят поне още 2-3 платна, за да станат общо 5-6 на влизане и на излизане“, каза Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново. 

След срещата между българската и турската делегация е взето общо съгласие за старт на реконструкцията. Но кога ще започне не стана ясно.



„За съжаление само проектът може да ви бъде представен в рамките на служебното правителство. Аз се надявам, че скоро ще бъде избрано редовно правителство, което съвсем конкретни срокове ще ви даде в бъдеще. Няма да бъде готов пункта в рамките на служебното правителство“, каза служебният премиер. 

ТЕКСТ: Освен край Малко Търново, ремонт ще има и на останалите два пункта между България и Турция. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати