bМТ- Бургас Медия Тренд

Синята зона в Бургас с нова цена от 1-ви август

  23.07.2024 16:51
Синята зона в Бургас с нова цена от 1-ви август

От 1 август паркирането в синя зона в Бургас поскъпва от 1 лев на лев и 30 стотинки за час, съобщава БНР.

Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на годината, но влиза в сила сега заради обжалване от областния управител. Повече ще се плаща и за служебен абонамент в синя и зелена зона.

Поскъпването в синята зона трябваше да е факт от 1 януари, но съдебни дела, заведени от бившия областен управител Пламен Янев го отложиха с 8 месеца. С днешна дата те вече са приключили. 

„Тъй като тези цени вече влязоха в сила и тъй като се налага да бъдат направени настройки на целия софтуер, който управлява зоната - от 1 август ще влезе в сила тази цена от 1,30 лева, но тя ще бъде само за синя зона. Промяната е от 1 август, защото мобилните оператори могат да направят тези промени само от първо число“, обясни директорът на ОП „Транспорт“ Пламен Димитров.

Зелената зона остава 1 лев на час. Служебният абонамент там от 200 лева досега обаче се предлага да стане 390 лв. месечно. Същата цена ще важи и за синя зона, където досега се плащаше 380 лв. Предложението за изразване на двете цени е на общинската администрация.

„Последно време наблюдаваме, че местата в зелена зона, които в момента са по-ниската цена станаха много атрактивни за ползвателите, за бизнеса. Повечето предпочитат да си вземат служебен абонамент, който да бъде обслужван постоянно, което място им е гарантирано, защото цената е много близка до това да се плаща всеки ден почасово паркиране“, каза ръководителят на "Синя зона"- Бургас Александър Шевкенов. 

Служебните абонаменти в двете зони в Бургас в момента са 356. 

Част от комисиите към общинския съвет днес дадоха положително становище за промените в цените. Очаква се те да бъдат гласувани на предстоящата сесия. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати