bМТ- Бургас Медия Тренд

Мъж предизвика пожар край Средец и изгоряха къщи

  24.07.2024 11:26


Пожар в с. Тракийци изпепели две необитаеми къщи и  пристройки към тях. Сигнал за огъня е подадена малко преди 16:30 ч. вчера. 

В борбата с пламъците се включили четири противопожарни екипа - два от Средец и два Бургас, горски служители, земеделски стопани в района и служители на Община Средец. 

Благодарение на добрата организация и координация между структурите огънят е ликвидиран на площ около 250 дка, като не бяха засегнати горски масиви. Спасени са 5 къщи и 2 бунгала.

В резултат на полицейските действия е установено, че пожарът е причинен по непредпазливост от 57-годишен бургазлия, който рязал клон на дърво и скъсал електропровод. Причинителят на пожара е задържан за срок от 24 часа. 

В момента екипи на ДГС Средец и ОП “Общински гори“ извършват оглед на мястото на пожара с цел контрол и недопускане възобновяването на огъня.

Ръководството на ОД на МВР – Бургас апелира и към гражданите да са изключително внимателни при работата на открито и при извършването на дейности, които могат да предизвикат пожар. 

„Предстоят едни от най-критичните летни седмици с високи температури и огромни площи със суха трева и растителност, като отговорността за недопускане на критични ситуации е обща – и на компетентните служби, и на обикновените граждани!“, казаха още от полицията.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати