bМТ- Бургас Медия Тренд

Стотици изпълниха залата на НХК за предпремиерата на Гунди в Бургас

  13.10.2024 15:33
Стотици изпълниха залата на НХК за предпремиерата на Гунди в Бургас

Стотици бургазлии изпълниха залата на НХК, за да гледат най-новия български филм “Гунди- легенда за любовта”. След представянето на прожекцията в София и Пловдив, снощи ленатта беше предсатвена предпремиерно в Бургас, преди официалното и пускането в кината на 18-ти октомври. 

Филмът проследява живота на големия спортист – от срещата му с любимата Лита, до трагедията, която го сполита 30 юни 1971 година. В основата на сценария стоят неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край.

Преди прожекцията, актьорът Димитър Маринов, който основно снима в Холивуд, изказа възхищението си от филма. Той влезе в ролята на бащата на Гунди - Аспарух. 
 
“Аз комплименти не правя, но моето усещане, на онази сцена с Оскара в ръка, не може дори да се сравни с това усещане, което имах аз, когато свърши последния кадър на филма. Уверявам ви, че филма “Зелената книга” взе Оскар, а Димитър Маринов, благодарение на тази продукция си взе Оскара. Андрей, който е продуцент на филма, казва, че това е стъпка над българското кино, а за мен това е скок”, заяви Маринов пред журланити. 

Актьорът сподели и мил спомен, който пази в детския си албум, а именно портретна снимка на Георги Аспарухов, която била подарък за шестият му рожден ден. 

“Тези дни се води една абсолютно безмислена дискусия от по-крайни фенове, колко точно голям е бил Георги Аспарухов. Това е абсолютно безсмислено, разбира се. Целта на филма е съвсем друга. Целта на филма е да ни обединява. Тя не цели да дели, Гунди не е само на Левски, нито е само на футбола. Мита, легендата за Георги Аспарухов, тя се изгражда от личността на Георги Аспарухов, не само от футболиста или спортиста. Тази любов, която е имало към Георги Аспарухов, тя е ненадмината", каза продуцентът на лентата Андрей Арнаудов. 

Прожекцията на филма започна с минута мълчание, в памет на Кирил Маречков, който е имал желание да присъства на първата прожекция, но заради здравословното причини това не се е случило. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати