bМТ- Бургас Медия Тренд

След поредния случай на пострадал полицай заради мигранти: Главният секретар на МВР подава оставка

  22.11.2022 11:43
След поредния случай на пострадал полицай заради мигранти: Главният секретар на МВР подава оставка

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка Брифинг след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти.

Повтаря ли се трагедията в Бургас? Преследван бус с мигранти се вряза в полицейски автомобил, униформен е с опасност за живота

Пред медиите главен комисар Петър Тодоров посочи, че е крайно време за законодателни промени за трафика на хора, които да увеличат наказанията за тази дейност.

"Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателствното в момента е много либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че ще пази полицаите", заяви Тодоров.

Той даде пример, че от над 4000 образувани досъдебни производства за трафик на хора през изминалата година, половината са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

"И нека съда и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоба, те отново се върщат и се изправят срещу колегите", каза още Тодоров.

Източник: БНТ


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати