bМТ- Бургас Медия Тренд

Студентката, причинила пожара в общежитията в Бургас, е нарушила правилата

  27.11.2022 09:02
Студентката, причинила пожара в общежитията в Бургас, е нарушила правилата

От университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас излязоха с писмена позиция във връзка с вчерашния пожар в блок 3 от общежитията.

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас, последва среднощна евакуация (СНИМКИ)

 От учебното заведение казват, че в деня на инцидента в блок номер 3 е работило парното отопление. Сградата е санирана и със сменена дограма.

"Въпреки това в стаята, откъдето е тръгнал пожара, се е отоплявала допълнително с електрическа печка тип „духалка“. Такива уреди са забранени за употреба в общежитието", казват от университета „Проф. д-р Асен Златаров“.

И уточняват още, че студентите заплащат месечен наем и не доплащат допълнително за консумация на електроенергия, топла и студена вода. В опожарената стая, на етаж 11, е настанена студентка от филиала на Националната художествена академия.

Пожарът е засегнал и съседни помещения, както и общи части. Огледите и оценките на щетите продължават. Въпреки това парното отопление работи и днес.

"Призоваваме студентите за по-отговорно отношение и спазване на правилата в общежитието. Благодарим за бързата и професионална реакция на бургаските пожарникари, които погасиха пламъците и не допуснаха да има пострадали хора", казват в становището си от университета. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати