bМТ- Бургас Медия Тренд

И кметът на Бургас призова: Собствениците на модерни лодки да се включат в издирването на двамата рибари

  01.12.2022 16:22
И кметът на Бургас призова: Собствениците на модерни лодки да се включат в издирването на двамата рибари

След като публикувахме емоционалния апел на един от рибарите-доброволци, да се включат повече хора с лодки в акцията по издирването на изчезналите мъже в язовир Мандра, кметът на Бургас Димитър Николов също апелира за съпричастност. 

Емоционално от акцията на Мандра: „Вие, с лъскавите лодки, елате да намерим момчетата, те са на дъното, душите им чакат покой“ (ВИДЕО)

"Вече четвърти ден екипите на община, ИАРА, полиция, горско, издирват в Мандра, за съжаление без резултат, двамата рибари. Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи, независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който в момента се монтира на общинската лодка и утре ще обследва дъното на езерото", каза кметът.

Димитър Николов призовава собствениците на модерни лодки, с подходящо сонарно оборудване, да подпомогнат екипите, включени в издирването. По думите му всяка специализирана помощ ще е безценна. Ако има доброволци, нека се обадят  на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас- 056841560 или 056907218!

"И още нещо: в интернет попаднах на коментари, наричащи изчезналите рибари с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност", каза още кметът на Бургас. 
 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати