bМТ- Бургас Медия Тренд

Кметът Димитър Николов за трагедията в Турция: Бургас скърби за жертвите на природното бедствие

  06.02.2023 16:00
Кметът Димитър Николов за трагедията в Турция: Бургас скърби за жертвите на природното бедствие

Кметът Димитър Николов изказва съболезнования за стотиците жертви на разрушителното земетресение в Турция. По този повод той изпрати писма до посланика на южната ни съседка в София Н. Пр. Айлин Секизкьок и до генералния консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел. 

Трусовете станаха два: Над 1700 жертви и огромни разрушения в Турция и Сирия

„Приемете моите искрени съболезнования за преживяната трагедия, в която загинаха стотици хора. В този труден за целия турски народ момент Бургас скърби за жертвите на природното бедствие и всички ние се молим пострадалите да се възстановят по-бързо", заяви кметът на Бургас. 

"Човечеството е безсилно да повлияе или да предотврати подобни бедствия, които причиняват разруха и отнемат човешки животи, но именно в такива моменти всички ние трябва да сме обединени и да оказваме подкрепа на нуждаещите се. Искрено се надяваме засегнатите от земетресението райони в Турция да се възстановят възможно най-скоро и хората в тях да се върнат към нормалния начин на живот. Искам да Ви уверя, че имате нашата пълна съпричастност и съчувствие!“, каза още той. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати