bМТ- Бургас Медия Тренд

8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия (ОБНОВЕНА)

  05.05.2023 08:34
8 убити и 13 ранени при нова масова стрелба в Сърбия (ОБНОВЕНА)

Нова масова стрелба в Сърбия след трагичния инцидент в белградско училище. 8 души са били убити и 13 са ранени в село Дубона на около 60 километра от Белград късно снощи, съобщават местни медии.

Стрелецът е открил стрелба с автоматично оръжие по група хора от автомобила си и после избягал, съобщава сръбската обществена телевизия. Заподозреният е на 21 години, вероятно син на военен и се издирва от полицията. Сред убитите е полицай и неговата сестра. На място са 600 полицаи, включително специални части. В ход е операция "Вихър".

В района на град Младеновац тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили. Стрелецът се издирва още с хеликоптер и дронове. Министърът на вътрешните работи на Сърбия определи случая като терористичен акт. През април 2013 г. в същата община човек застреля 13 роднини и съседи.

Това е втора масова стрелба в Сърбия в рамките на 2 дни. 13-годишен ученик уби 9 души и рани 7 в белградско училище. Сърбия е в тридневен траур. Бащата на ученика от Белград ще се изправи пред съда днес.

Междувременно сръбското правителство предложи мораториум от 2 години върху издаването на разрешителни за притежание и носене на огнестрелно оръжие. До 3 месеца трябва да приключи проверката на всички издадени разрешителни за оръжие.

Около 09:30 ч. стана ясно, че е задържан заподозрения 21-годишен мъж за масовата стрелба в Сърбия.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати