bМТ- Бургас Медия Тренд

Сълзи в очите на студентката, чиято стая изгоря напълно при пожара в кампуса в Бургас: Започна дарителска кампания!

  27.11.2022 16:39
Сълзи в очите на студентката, чиято стая изгоря напълно при пожара в кампуса в Бургас: Започна дарителска кампания!

Започна дарителска кампанията за студентката, чиято стая изгоря напълно, при пожара снощи в блок 3 от общежитията на университета „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас, последва среднощна евакуация (СНИМКИ)

Причината за огъня е електрически уред, тип „духалка“, която студентката оставила без надзор. Днес от учебното заведение, разпространиха позиция, че подобен тип уреди са били забранени, а за отоплението се грижи университета, без да събира допълнителни такси. Ръководството твърди, че в деня на инцидента е било пуснато парното.

Студентката, причинила пожара в общежитията в Бургас, е нарушила правилата

Днес екипа ни стана свидетел на това как студентката за първи път след пожара влезе в опожарената си стая, за да огледа щетите. Разплака се, тъй като е изгубила всичките си лични вещи. Отказа да коментира случая, само заяви, че не помни дали парното е било включено, но и станало студено и за това пуснала печката.

Нейни колеги започнаха дарителска акция.

„Представи си как всичко твое изгаря до пепел. Всичките ти дрехи, обувки, любимата ти тениска, домашни и курсови работи, учебници, студентската ти книжка, раницата ти, портмонето с парите, шофьорската ти книжка и личната карта, твоите лични спомени, леглото, гардероба. Представи си стреса, отчаянието и безпомощността, която би изпитал. Точно това се случи на наша съседка от блока. Всеки един от нас можеше да бъде в нейната ситуация. Сега е студено и тепърва ще захладнява още повече. Бъди голям и дари нещо от себе си за нея. Нека покажем, че има истински хора с добри сърца“, призовават студентите от университета „Проф. д-р Асен Златаров“.

Даренията се приемат при портиера на блок 3 от общежитията, уточняват организаторите на акцията.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати