bМТ- Бургас Медия Тренд

Лодки от Пловдив, Казанлък и Приморско се включват в издирването на рибарите в язовир Мандра

  02.12.2022 09:50
Лодки от Пловдив, Казанлък и Приморско се включват в издирването на рибарите в язовир Мандра

Собственици на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас, Приморско предложиха помощта си и ще се включат в издирвателната акция в язовир Мандра. Това съобщи кметът Димитър Николов, след като той и рибар-доброволец отправиха емоционален апел за помощ.

Емоционално от акцията на Мандра: „Вие, с лъскавите лодки, елате да намерим момчетата, те са на дъното, душите им чакат покой“ (ВИДЕО)

И кметът на Бургас призова: Собствениците на модерни лодки да се включат в издирването на двамата рибари

"Така те ще са от голяма помощ на водолазите от РДПБЗН. Първата лодка пристигна снощи от Пловдив и от сутринта, заедно с общинската наблюдават с камери дъното на язовира. Преди малко в издирването се включи още една. До обяд ще влязат още няколко лодки, очакваме ги. Изключително съм благодарен на собствениците на плавателните съдове за помощта и жеста! Дано има резултат от усилията!", каза още кметът. 

Вече пети ден продължава издирването на Ивелин и Петър, които в неделя, късно вечерта, влезели с гумена лодка в язовира и изчезнали. В средата на седмицата спасителните екипи откриха лодката и греблата им, но от тях все още няма и следа. 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати